Geschiedenis van Converse

Converse Rubber Shoe Company is een Amerikaans schoenenbedrijf dat is opgericht door Marquis M. Converse in 1908. Het bedrijf begon in de eerste jaren met het produceren van tennisschoenen. Echter, leidde dit niet direct tot een succes. Dat succes kwam een paar jaar later, toen de Converse All-star als basketbalschoen werd geïntroduceerd. Begin jaren ’20 werd de bekende basketballer Chuck Taylor vertegenwoordiger van het merk. Zo werd de schoen razendsnel een fenomeen in de Verenigde Staten. Zijn handtekening staat nog steeds op het logo van de Converse All-star. Tijdens de Tweedewereld Oorlog maakte het bedrijf schoenen en kleding voor Amerikaanse militairen. Het merk won ook hierdoor populariteit, maar in de jaren ’70 werd het zwaarder doordat de concurrentie groter werd. Na vele jaren ging in 2002 het bedrijf failliet en de fabrieken werden gesloten. In 2003 werd het bedrijf overgenomen door Nike.

Waar de schoen bedoeld was als sportschoen, werd de schoen -de All-star- in de jaren ’50 gedragen als fashionstatement. Converse werd omarmd door de Rock ’n Roll cultuur en later ook door de punkbeweging in de jaren ’70. In de jaren daarna was de schoen ook niet weg te denken bij de skaters en de surfers. Kenmerkend voor Converse schoenen is dus: iedereen kan ze dragen. De schoenen worden voornamelijk gedragen door jongeren, maar ook de hele kleintjes en volwassenen komen er zeker mee weg.

Tegenwoordig kennen we Converse niet alleen als schoenenmerk, er is ook een uitgebreide kleding- en accessoirecollectie. Bekijk nu de Converse sale door op bovenstaande knop te drukken.