Hoe laat je je Converse Allstars er weer als nieuw uitzien?

Converse Allstars zijn een van de meest klassieke schoenen ter wereld. Ze zijn er al bijna 100 jaar en hebben de tand des tijds doorstaan omdat ze er geweldig uitzien, comfortabel aanvoelen en gemakkelijk schoon te maken zijn. Converse schoonmaken is vrij eenvoudig, maar vergt wat tijd – hier lees je hoe:

Er zijn een paar trucjes om je geliefde Converse er weer bijna als nieuw uit te laten zien.

Je kunt een tandenborstel en warm water gebruiken om de zolen van je Converse Allstars schoon te maken. Zo verwijder je overtollig vuil en olie van het oppervlak van de zool. Je kunt ook een doek met alcohol of een vlekkenverwijderaar gebruiken om hardnekkige vlekken op je sneakers te verwijderen.

Tandenborstels zijn ook handig om schuurplekken van je schoenen te verwijderen. Maak de tandenborstel vochtig, wrijf hem heen en weer over de slijtplekken op de rubberen zolen van je schoenen en veeg ze vervolgens schoon met een doek of servet.

1. Begin met de veters eruit te halen en die in de was te wassen, zodat ze sprankelend en nieuw kunnen zijn terwijl je de rest van de schoen opruimt.

  • Als je je veters sprankelend en nieuw wilt houden, kun je ze het beste eerst wassen. Laat ze gewoon in warm water lopen en schrob ze voorzichtig met zeep voordat je ze goed uitspoelt en ophangt om te drogen.
  • Haal de schoentong eruit door aan de zijkanten te trekken tot je ze er gemakkelijk uit kunt trekken. Veeg vervolgens de binnenkant van je Converse All-Stars schoon met een vochtige doek of lap (je kunt hiervoor ook doekjes gebruiken). Zorg ervoor dat je tussen elk deel van de tong komt, zodat er geen extra smurrie of vuil achterblijft!
  • Als alles schoon is, plaats je beide delen terug op hun respectievelijke plaats in de schoen-je weet wel, die kleine gaatjes aan beide uiteinden waar ze in passen? Daar moet je ze in doen!

2. Gebruik wat vlekverwijderaar en een oude tandenborstel, schrob op alle vlekken die je ziet op de schoen.

  • Gebruik een zachte tandenborstel om de vlekverwijderaar in de schoen te schrobben.
  • Gebruik een schone doek om het vlekkenverwijderingsmiddel in de schoen te wrijven en veeg het daarna af met een droge doek om te zien of u alle vlekken hebt verwijderd.
  • Zo niet, herhaalt u stap 1-2 opnieuw totdat alle vlekken verdwenen zijn!

3. Neem vervolgens wat servetten of een schone doek met een beetje alcohol erop en wrijf over de buitenkant van de schoenen om vuil of slijtplekken te verwijderen die zich tijdens regelmatig gebruik hebben opgehoopt.

Neem vervolgens een paar servetten of een schone doek met een beetje alcohol erop en wrijf de buitenkant van de schoenen schoon om vuil of slijtplekken te verwijderen die zich tijdens regelmatig gebruik hebben opgehoopt. Zo krijgen ze een iets schoner uiterlijk en zien ze er weer als nieuw uit.

Borstel de buitenkant van je Converse met een vochtige borstel, maar zorg ervoor dat er geen water in de schoen komt. Laat ze volledig drogen voordat je ze weer aantrekt (ze moeten binnen een uur droog zijn).

4. U kunt wat warm water gebruiken om de schoen af te spoelen voordat u hem afdroogt met een handdoek als u klaar bent met schoonmaken.

U bent nu klaar om uw schoen te drogen. U kunt een föhn op een lage stand gebruiken of ze gewoon een nachtje laten staan. Als u te veel water of alcohol hebt gebruikt, is het mogelijk dat de schoenen doorweekt zijn en niet meer in staat zijn om nog meer van deze vloeistoffen op te nemen. In dat geval moet u ze ten minste 24 uur laten zitten voordat u het opnieuw probeert, zodat ze de tijd krijgen om volledig uit te drogen.

Converse schoonmaken is vrij eenvoudig maar duurt even

Er zijn dingen die je niet kunt overhaasten. Het schoonmaken van een kist is er één van. De methode die ik hier heb beschreven kan een paar uur in beslag nemen, maar ik denk dat het de moeite waard is voor de esthetiek en de voldoening van zo’n grondige klus.

Dus haal je sprays, borstels en doeken tevoorschijn en ga ervoor!